torek, 23. oktober 2018

Bitcoin Futures bi lahko zaživel na ICE Crypto Trading Platformi v decembru

Prihajajoča platforma za trgovanje s kriptovalutami Interkontinental Exchange Bakkt se bo uradno začela 12. decembra, dokler ne bo sprejeta regulativna odobritev.

ICE je v ponedeljek objavil, da bi Bakkt lahko decembra pričel z ponudbo finančne poravnane terminske pogodbe o bitcoinu, kar pomeni prvo ponudbo povezano z kriptovalutmi, ki jo ponuja nova platforma. Bakkt bo imel bitcoin podporo terminske pogodbe v ICE Digital Asset Warehouse, v skladu z obvestilom pod pogojem, Commodity Futures Trading Komisije (CFTC).

Te terminske pogodbe bodo poravnane prek ICE Clear US, druge hčerinske družbe borze, ki je zlasti lastnik New York Stock Exchange.

"Vsaka terminska pogodba zahteva dobavo enega bitcoina, ki se nahaja v Bakktovi digitalnem skladu in bo trgovala z ameriškimi dolarji. Vsaka dnevna pogodba bo navedena za trgovanje vsak delovni dan borze", je navedeno v sporočilo.

Bakkt je bil prvič objavljen že v letošnjem letu, ko je ICE napovedal, da namerava razviti "odprt in urejen svetovni ekosistem za digitalna sredstva".

V tistem času je borza tudi ugotovila, da bi ponudila enodnevno pogodbo o bitcoinu kar pomeni, da lahko stranke denar svojih terminskih produktov izplačajo, da prejmejo bitcoin, ne pa denar.

V začetku se je pričakovalo, da se bo tečaj začel novembra, dokler CFTC ne bo odobril. Za zamudo do decembra ni bilo nobenega razloga.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...