sreda, 18. april 2018

Coinbase ima novo glavno finančno uradnico

Kriptovalutna izmenjava Coinbase je najela novo glavno finančno uradnico.

Alesia Haas, nekdanja finančna direktorica podjetja Oz Management in OneWest Bank, bo prevzela vlogo na Coinbase takoj, je dejalo podjetje v blogu v torek. Haasova je hkrati pomagala Ozu pri prehodu do 1. junija.


Predsednik in glavni izvršni direktor Coinbase Asiff Hirji je dejal, da nam bo Haasova "omogočila, da pospešimo naš cilj izgradnje finančne ekipe svetovnega razreda, ki bo del podjetja v obdobju globoke rasti", in dodaja, da ima "bogate izkušnje pri upravljanje visoko reguliranih kompleksnih finančnih institucij. "


"Zelo sem vesel, da se je Alesia pridružila Coinbaseu kot naša nova finančna direktorica, ki prinaša bogate izkušnje s finančnimi storitvami našemu rastočemu podjetju. Kot finančno podjetje je financiranje ključnega pomena za vse, kar počnemo", je dejal Brian Armstrong, soustanovitelj Coinbase in CEO v izjavi.


Zaposlitev Haasove predstavlja najnovejšo nadarjenost talentov za Coinbase, kateremu je to manjkalo v zadnjih mesecih.


V začetku tega meseca je Coinbase, zaposlil nekdanjega Facebookovega in Twitterjevega komunikacijskega vodjo Rachael Horwitza za svojega novega podpredsednika komuniciranja. Marca je Coinbase izkoristil nekdanjega izvršnega direktorja New York Stock Exchangea Erica Scroa kot novega podpredsednika za finance in nekdanjega izvršnega direktorja LinkedIna Emilie Choi kot podpredsednco za razvoj podjetij.


Coinbase se je povečal tudi s prevzemom Bitcoin zagona Earn.com in ethereum wallet Cipher Browser.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...