četrtek, 19. april 2018

Kraken CEO: Crypto Exchange ne bo odgovoril na vprašanje pravosodnega ministra New Yorka

Kraken, ki temelji na San Francisco kriptovalutni izmenjavi se ne namerava odzvati na novo odkrito preiskavo novega pravosodnega ministra v ekosistemu.

Kraken je bil eden od 13 izmenjav, ki so prejeli pismo
pravosodnega ministra v New Yorku Erica Schneidermana v torek, kot del svoje nove preiskave o kriptovalutnih izmenjavah, kot so poročali prej. Medtem ko je večina izmenjav na splošno sprejela preiskavo in dejala, da bi izpolnila priloženi vprašalnik, se je Kraken drugače lotil, kot je bilo rečeno.

"Krakenov BitLicense-izstop iz New Yorka v letu 2015 je danes plačal še eno dividendo," je dejal predsednik uprave Jesse Powell po elektronski pošti zgodaj v sredo zjutraj.


Powell je jasno pokazal, da Kraken ne namerava odgovoriti na vprašalnik, in sicer:

    
"Spoznal sem, da smo naredili pametno odločitev, ko smo odšli iz New Yorka pred tremi leti in da se bomo lahko izognili tej oznaki."


Kraken je napovedal, da bo državo zapustil leta 2015 zaradi BitLicense, zakonskega okvira za kriptovalute v New Yorku. V blogu v tistem času je izmenjava zakon imenovala "bitje, tako kruto, da niti Kraken nima poguma ali moči, da bi se soočil z njegovimi grdimi, velikimi, ostrimi zobmi".


Powell je v sredo zapisal, da je Kraken na splošno z veseljem sodeloval z vladnimi organi, vendar je kritiziral pristop pravosodnega ministra, in dodal: 


 "Zakaj ne poskušate pridobiti teh informacij od podjetij, ki dejansko delujejo v vaši državi?"

Predstavnik urada državnega tožilstva, ki je videl Powellove pripombe, je za CoinDesk povedal po elektronski pošti:


"Legitimne entitete na splošno želijo svojim vlagateljem dokazati, da bo njihov denar zaščiten. To so osnovne informacije, ki bi jih moralie imeti verodostojne platforme."Medtem ko ni samo Kraken zapustil New Yorka zaradi BitLicense, nekateri državni organi še naprej hvalijo predpise.


"Regulativna struktura, ki smo jo ustvarili za virtualno valuto, je našim licenčnim podjetjem pomagala privabiti večje zanimanje strank, vlagateljev in morebitnih partnerjev za finančne storitve," je prejšnji teden dejala nadzornica finančne službe New Yorka Maria Vullo.


Toda zakonodajalci v državi gledajo na vprašanje, ali je okvir revidiran - ali ga v celoti odstranijo. Dejansko se je februarja na okrogli mizi razpravljalo o BitLicenseu kar je spodbudilo državnrga senatorja, ki ga je gostil, da preuči, kako bi bilo mogoče to obdelati glede na te pomisleke.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...