sreda, 11. september 2019

Coinbase lahko kmalu zažene prvotno ponudbeno platformo za izmenjavo

Coinbase, ki temelji na San Franciscu, bo kmalu izdala lastniški menjalni žeton, pravi vodja institucionalne prodaje Coinbase v Aziji Kayvon Pirestani.

Pirestani je v sredo na konferenci CoinDesk's Invest: Asia povedal, da je platforma za začetno menjavo (IEO) ena od številnih orodij za dokapitalizacijo, ki jih raziskuje Coinbase.

"Menimo, da je tam resnično zanimiva priložnost za Coinbase," je dejal Pirestani in dodal:

"Na kratko, Coinbase skrbno raziskuje ne le IEO prostor, ampak tudi STO (security token offerings). Vendar trenutno ne morem dajati nobenih uradnih napovedi. "

IEO-je je že podprla večina drugih pomembnih borz, vključno z Bitfinex, Binance, OKcoin in Kucoin. IEO je, za razliko od začetne ponudbe kovancev (ICO), še eno orodje za množično financiranje zagonov kripto valut. Zavezuje se, da bo borza delovala kot zaupanja vreden posrednik, ki ponuja prodajo žetona - pri čemer vsaka borza izda svoj lastniški žeton (kot je BNanceva BNB), ki bo izvedel prodajo. Običajno je potrebno, da se borza zaveže, da se bo v imenu zagona spopadla s preverjanjem svojih strank (KYC) in preprečevanjem pranja denarja (AML).

Medtem ko je Pirestani dejal, da se bodo novice o potencialni platformi IEO Coinbase lahko pojavile v naslednjih nekaj mesecih, so načrti za regulirano ponudbo vrednostnih papirjev v ZDA manj daleč.

Objavljeno julija 2018, je Coinbase prejel regulativno odobritev za nakup več podjetij z vrednostnimi papirji z licencami za posrednike, vključno z Keystone Capital Corp., Venovate Marketplace in Digital Wealth LLC.

Glede teh načrtov je Pirestani zatrdil, da je Coinbase pridobil licence za posrednike, vendar še vedno prebavlja pridobitev in "ponovno razvršča" ustrezne licence.

Pirestani je tudi opozoril, da se o varnostnih žetonih "veliko govori, a se trguje veliko manj" in da bo Coinbase počakal na večjo tržno povpraševanje, da bi predstavil izdelek STO.

Kaj je IEO si lahko ogledate na spodnji povezavi.

What's an IEO? CoinDesk Explains

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...