torek, 9. oktober 2018

Evropski regulator vrednostnih papirjev poroča o pravilih ICO od leta 2019

Evropski regulatorji se odločajo ali naj uredijo začetne ponudbe kovancev (ICO) kot prodajo vrednostnih papirjev za vsak primer posebej, poroča Reuters.

Predsednik Evropskega organa za vrednostne papirje in trge (ESMA) Steven Maijoor je komisiji za ekonomske zadeve Evropskega parlamenta dejal, da nekateri ICO spominjajo na finančne instrumente, ki bi jih postavili v poseben regulativni okvir. Vendar regulator še vedno analizira, kako najbolje urediti ICO, ki ne spadajo v ta sistem.

Odboru je povedal:

"Naslednje vprašanje je, kaj delamo s tistimi ICO-ji, ki so izven regulativnega sveta. To bomo ocenili kot odbor. Pričakujemo, da bomo to uredili do konca leta."

Novica prihaja manj kot teden dni po tem, ko je ESMA razkrila, da bo prihodnje leto porabilo več kot 1 milijon evrov za spremljanje kriptovalut in drugih fintech dejavnosti.

Kot je bilo že omenjeno, je letni delovni program Agencije za leto 2019 namenil 1,1 milijona EUR za dejavnosti, ki se vrtijo okoli finančnih inovacij vključno s kripto sredstvi.

Takrat je v dokumentu navedeno, da je cilj ESMA v prihajajočem letu "doseči usklajen pristop k uredbi in nadzorni obravnavi novih ali inovativnih finančnih dejavnosti".

Poleg tega namerava regulator pripraviti nasvete za institucije EU, udeležence na trgu in splošne potrošnike, čeprav ni podala nobenih specifičnosti.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...