ponedeljek, 22. oktober 2018

ING Bank zagnal tehnologijo ničelnega znanja za zasebnost Blockchain

ING Bank se nadaljuje po poti napredne zasebnosti blockchain s sproščanjem njene rešitve Zero-Knowledge Set (ZKSM), ki je bil ta teden najavljen na bančni konferenci Sibos.

Nizozemski posojilodajalec je že prejel zahvale za prilagoditev klasičnih dokazov ničelnega znanja (način dokazovanja posesti skrivnosti, ne da bi sama odkrila skrivnost) v preprostejšo obliko za uporabo v banki, ki se imenuje dokaz ničelnega znanja.

Dokazi v obsegu ničelnega znanja lahko dokažejo, da je število v določenem obsegu. Na primer, vlagatelj hipoteke lahko dokaže, da njihova plača sedi v določenem območju, ne da bi razkrila natančno sliko. Ker so tovrstni dokazi računsko lažji od rednih ničelnih dokazov in hitreje tečejo na blockchainu.

Namenjen je tudi umeščanju na arhitekturo blockchain, članstvo z ničelnim znanjem (ZKSM) omogoča preverjanje alfanumeričnih podatkov v določenem nizu. V praksi to pomeni preseganje številk v druge vrste podatkov, na primer dokazovanje dimenzij in geografsko pozicioniranje.

Kot primer, v preverjanju znanja vašega kupca (KYC) lahko uporabnik potrdi, da je del skupine (recimo državljan EU), ne da bi razkril točno državo, v kateri živi. Če je nabor podatkov oblikovan vključuje vse države v Evropski uniji, in če so zasebne informacije država prebivališča uporabnika, lahko uporabnik dokaže, da je državljan EU.

Od odprtega izvora je telo kriptografskega dela, na katerem se ukvarja ING, podvrženo akademskemu strokovnemu pregledu, kot ga je imenovala Madars Virza, eden od soustanoviteljev zcasha MIT-a.

Annerie Vreugdenhil, vodja veleprodajnih bančnih inovacij v ING-u, je dejal, da je začetek delovanja ZKSM v odprtokodnih zmogljivostih naslednji korak v potovanju, da bi ugotovili, kako ravnati s podatki in zasebnostjo z uporabo porazdeljene tehnologije (DLT).

"V ING-u smo srečni, da imamo nekaj najboljših umov v industriji, ki delajo na našem programu," je dejal Vreugdenhil. "In navdušeni smo, da je naša prelomna rešitev zdaj pripravljena za izvedbo in preizkušanje."

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...