torek, 24. april 2018

Japonska bo ustvarila predpise za kriptovalutne izmenjave za obnovitev zaupanja v trg

Skupina licenciranih kriptovalutnih izmenjav na Japonskem želi v prihodnosti obnoviti zaupanje na trg z bolj samoregulacijskimi pravili.

Po podatkih japonske novinarskega poročila Asahi Shimbun v torek je 16 izmenjav, ki so trenutno registrirane pri Japonski agenciji za finančne storitve (FSA), formalno začele regulatorno organizacijo, ki je bila poimenovana japonsko združenje za kriptovalute.


Predsednik skupine Taizen Okuyama, predsednik in izvršni direktor Money Partnersa, ki je javno vstopil v devizno podjetje in v kriptovalutni prostor, bo služil kot predsednik skupine.


Okuyama je skupaj z drugimi 15 udeleženci, vključno z bitflyerjem, SBI virtualno valuto in GMO kovancem, napovedal formalni začetek na prvem sestanku skupine v ponedeljek, je bilo navedeno v poročilu.


Z združitvijo vseh licenciranih borz v državi je združenje izjavilo, da si bo prizadevalo za razvoj celovitih pravil o zaščiti strank in notranjem nadzoru ter si prizadevalo za upoštevanje vsake članice podjetja. Poleg tega bodo skupine oblikovale kazni za dejavnosti, ki spodkopavajo celovitost industrije, je navedeno v poročilu.


"Poskrbel bom, da bodo vzpostavljeni varnostni ukrepi in notranji nadzor," je dejal Okuyama. "Želimo odpraviti skrbi strank in si prizadevati za obnovitev zaupanja javnosti, da bi razvili zdrav trg".


Nova skupina prihaja v času, ko izmenjave na Japonskem poskušajo obnoviti zaupanje javnosti v industrijo po tem, ko so hackerji v januarju pobrali okoli 500 milijonov dolarjev v žetonu NEM podjetja Coincheck.


Prav tako sledijo začetni objavi marca o začetku skupine kot odziv na razširjeni regulativni postopek agencije FSA s inšpekcijskimi pregledi na kraju samem v zvezi z varnostnimi ukrepi izmenjav.


Glede na trenutne razmere, na katerih več kot ducat kriptovalutnih izmenjav na Japonskem še vedno deluje brez popolne licence od FSA, Okuyama je dejal, da bo nova skupina tudi nudila pomoč in nasvete o prihodnjem razvoju teh izmenjav.


Zaključil je:

    
"Razvoj industrije kot celote je pomemben."

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...