sreda, 21. marec 2018

G20 poziva k priporočilom za uredbo o kriptovalutah do julija

Svetovni gospodarski voditelji so določili julijski rok za prvi korak k enotni regulaciji kriptovalut.

Predsednik centralne banke Argentine Frederico Sturzenegger je v četrtek po srečanju ministrov za finance G20 v Buenos Airesu dejal, da so se prisotni predstavniki držav članic strinjali, da je treba kriptovalutne razmere pregledati, vendar so potrebne dodatne informacije, preden bi lahko predlagali kakršne koli predpise.

Vendar pa je med novinarsko konferenco ugotovil, da so se člani za priporočila odločili v julijskem roku.

"Julija moramo ponuditi zelo konkretna, zelo specifična priporočila ne " kaj bomo uredili? " ampak "kakšni so podatki, ki jih potrebujemo?" "

S tem načrtom ni nobenega naroda. V ponedeljek je predsednik centralne banke Brazilije Ilan Goldfajn dejal, da kriptovalute ne bodo regulirane v njegovi državi, po poročanju El Cronista. V nadaljevanju so poročali, da Brazilija ne bo nujno upoštevala predpisov, ki jih je izpostavil G20, o kriptovalutah in drugih težavah.

Medtem se je skupina G20 obvezala, da bo uporabila standarde delovne skupine za finančno ukrepanje (FATF), ki je ustanovljeno za boj proti pranju denarja in financiranju terorizma, do kriptovalut.

V izjavi, objavljeni v torek popoldne, je G20 dejal:

"Zavezujemo se, da bomo v skladu s standardi FATF izvajali standarde FATF, ki se nanašajo na kripto-sredstva, se veselimo pregleda FATF teh standardov in pozivamo FATF, naj pospešijo globalno izvajanje. Mednarodne organe za določanje standardov (SSB) pozivamo, naj nadaljujejo spremljanje kripto-sredstev in njihovih tveganj v skladu s svojimi pooblastili in po potrebi oceniti večstranske odzive. "

Razprave so delno navdihnile pozivi k natančnejšemu spremljanju kriptovalut s strani Francije, Nemčije, ZDA in Japonske v zadnjih nekaj mesecih.

Centralni bančniki in vladni uradniki so se zavzeli za podrobnejši pregled vplivov kriptovalut na kriminal, vlagatelje in svetovno gospodarstvo. Medtem ko so finančni uradniki iz Francije in Nemčije v skupnem pismu dejali, da kriptovalute "lahko predstavljajo precejšnje tveganje za vlagatelje", je ameriški ministrski finančni minister Steven Mnuchin in anonimni japonski vladni uradnik izrazil zaskrbljenost zaradi njihove uporabe v nezakonitih dejavnostih.

Vendar se zdi, da se glavni regulatorji strinjajo o vplivu kriptovalut na svetovni finančni sistem. Vodja banke Bank of England Mark Carney, ki je tudi predsednik G20 odbora za finančno stabilnost, je v nedeljo zapisal, da "kripto-premoženje v tem trenutku ne predstavlja tveganja za svetovno finančno stabilnost", ki navaja relativno velikost celotne omejitve trga.

Kriptovalute predstavljajo manj kot odstotek svetovnega bruto domačega proizvoda (BDP), medtem ko so bile zamenjave kreditnega tveganja enake svetovnemu BDP v letu 2008.

Nekateri uradniki, ki so se udeležili vrha, so pozvali k skupnemu nizu predpisov, ki bi jih vsaka država lahko uveljavila, vendar ni jasno, koliko je prišlo do razprave o možnih predpisih.

Glede na to, javni dokument, ki je bil objavljen pred sestankom, je opozoril, da "tehnologija za kripto premoženje lahko spodbudi finančno vključenost", vendar je opozorila, da je treba razumeti vpliv na finančno stabilnost in potencialne uporabe davčnih utaj in nezakonitih dejavnosti najprej.

Drugi sestanek naj bi potekal jutri, ki bo potekal danes predsedstva G20.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...