sreda, 7. februar 2018

IBM-Maersk Blockchain projekt dodaja Agility ponudnika logistike

Družba Agility, svetovni ponudnik logistike, se je pridružila IBM-ovim in Maerskim sodelovanjem z blockchainom, so sporočile družbe v torek.

Kot je pred tem poročal CoinDesk, sta IBM in Maersk v januarju objavila svojo platformo za digitalizacijo digitalne trgovine, ki je bila zgrajena na blockchain Hyperledger Fabric 1.0. DuPont, Dow Chemical, Tetra Pak, carinska in mejna zaščita ZDA ter drugi so pilotirali zgodnjo različico tega projekta.

Najnovejši udeleženec Agility bo izmenjal in prejemal informacije o posameznih dogodkih pošiljk skozi blockchain napravo v upanju, da bo zmanjšal ogromne stroške administracije in dokumentacije - kar pomeni, da predstavlja eno petino svetovnih skupnih stroškov za prevoz na leto v višini 1,8 trilijona dolarjev.

"Technology Blockchain bo postal cenejši, varnejši in bolj zanesljiv. Podjetja, kot je Agility, lahko podjetjem, kot je Maersk in IBM pomaga razumeti potrebe pošiljateljev in razviti standarde, ki bodo omogočili učinkovitejšo trgovino", je dejal Essa Al-Saleh, direktor Agility Global Integrated Logistics.

Al-Saleh je dejal, da tehnologija blockchain lahko poenostavlja ladijski promet s prikazovanjem statusa dokumentov, kot so carinske oblike in tovorni listi, s čimer se zmanjša čas, potreben za pošiljke, da se pregledajo. Preusmeritev podatkov o pošiljkah na blockchain linijo bi lahko tudi pripomogla k celovitejši analizi tveganja.

V teku so tudi druge pobude za odpremo na podlagi blockchaina, vključno s tistimi, ki se nanašajo na trgovinsko financiranje, poreklo proizvoda in konsolidacijo upravnih postopkov. Vendar, kot opozarja American Shipper, je lahko nastanek številnih projektov na koncu škodljiv, saj tvegajo, da se razvijajo sočasno, vendar ločeno, potencialno ustvari zlomljen sistem, podoben obstoječemu.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...