četrtek, 30. november 2017

Crypto pokvari mladino? Pravi Južnokorejski premier.

Južnokorejski premier poroča o alarmih glede vpliva kriptovalut na mlade, saj regulatorji pripravljajo pravila za državne izmenjave.

"Obstajajo primeri, ko mladi Korejci, vključno s študenti vskočijo, da se hitro denar in virtualne valute uporabljajo v nezakonitih dejavnostih, kot so trgovanje z drogami ali trženje na več ravneh za goljufije," je dejal premier Lee Nak-yeon v izjavi, prevedeni iz korejščine CNBC. 

Dodal je:

    
"To lahko privede do resnih izkrivljanj ali družbenih patoloških pojavov, če jih pustimo nenaslovljene."


V skladu s tem je vodja južnokorejske vlade pozval vladne agencije, kot je ministrstvo za pravosodje, da preučijo zadevo, poroča CNBC.


Ločeno, Komisija za finančne storitve (FSC) je končala urejanje predlaganih predpisov za izmenjave Južne Koreje, poroča časnik Hankyoreh.


"Kriptovalutne izmenjave bodo potrebne za ohranitev standardov za varstvo potrošnikov, kot so ločeni depoziti za sredstva strank in za povečanje preglednosti, kot je postopek za potrjevanje identitete strank", je objavil neimenovani uradnik. "Oblasti bodo prav tako pooblaščene za pregon izmenjav, ki kršijo ta pravila." 


Crypto hotspot
 Te informacije so bile podane, ko se je Južna Koreja pojavila kot središče trgovanja z bitcoini in drugimi kripto sredstvi. V državi ki je domovina dveh top 10 bitcoin izmenjav po prostornini, v skladu z CoinMarketCap.

Južnokorejske borze so bile prve točke, kjer je bitcoin cena dosegla 10.000 $ v tem tednu. V tretjem četrtletju je južnokorejska zmaga prešla ameriški dolar kot najboljši trgovinski par eterja, v skladu s poročilom zadnje četrtletne CoinDeskove države Blockchain.


Toda južnokorejski regulatorji so že sprejeli stroge ukrepe na trgu kripto premoženja. V septembru je FSC prepovedal domače ponudbe za začetne kovance in prijavljene kršitelje se bo obravnavalo v centru Virtual Currency Detention.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...