četrtek, 18. januar 2018

Koloradov nov zakon spodbuja državo, da sprejme blokchain za varnost podatkov

Nov državni dokument, ki je bil predstavljen senatu Kolorada, preučuje uporabo tehnologije blockchain za zaščito zasebnih podatkov proti kibernetskim napadom.

Uveden 16. januarja, Senat Bill 086 kaže, da bi uporaba ledgerja preprečila potrebo po papirnih evidencah in osebnih posodobitvah takih podatkov. Blockchain sistem bi nato rešil obstoječa vprašanja zbiranja in zadrževanja podatkov v državi ter ustvaril bolj varen zapis.

Če bi bil sprejet, bo usmeril vodjo informacijske varnosti Kolorada naj oceni stroške in koristi uporabe ledgerja v različnih vladnih sistemih in določi zmogljivost blockchaina ob kibernetskih napadih v primerjavi s tradicionalnimi računalniškimi sistemi.

Leta 2017 je bilo po zakonu nekje med šest in osmimi milijoni poskusov kršitev digitalnih platform na državni vladi Kolorado na dan.

Veliko evidenc, ki jih vodi vlada, so nezavarovane in zato "dragocene tarče za tatove identitete in hekerje z namenom ukrasti ali prodreti v poslovne dokumente." V zakonu je bilo opozorjeno, da obstaja vedno več groženj za krajo osebnih informacij.

Poleg tega je bilo v zakonu poudarjeno, da Kolorado trenutno še vedno zahteva, da državljani osebno obiščejo državne agencije, da spremenijo svoje podatke, ki jih je mogoče rešiti z blockchain sistemom. Dodali so

"Blockchain ledger zagotavljaja sposobnost sledljivih transakcij, hkrati pa ohranjajo zasebnost vsake osebe, ki izvaja transakcije."

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...