petek, 19. januar 2018

Matična družba NYSE zaganja kriptovalutni podatkovni vir

Interkontinentalna borza (ICE), matična družba na borzi New York (NYSE), sodeluje z blockchain zagonom Blockstream za zagon novega kriptovalutnega podatkovnega vira.

V podatkovnem viru ICE Data Services bo v skladu z današnjim sporočilom za javnost prikazanih podatkov v realnem času iz najmanj 15 različnih kriptovalutnih izmenjav po vsem svetu, vključno s cenami in naročilnimi podatki za bitcoin in druge kriptovalute.

Cryptocurrency Data Feed bo zagotovil informacije o cenah v primerjavi z dolarjem in drugimi glavnimi valutami, Blockstream pa bo zbiral in oblikoval podatke, ki bodo vlagateljem lažji za spremljanje delovanja različnih trgov.

ICE Data Services predsednik in glavni operativni častnik Lynn Martin je dejal v izjavi:

"S široko paleto kriptovalut in izmenjav ter glede na cenovne razlike med izmenjavami je ključnega pomena, da imajo vlagatelji izčrpan vir informacij o cenah. Z veseljem sodelujemo z družbo Blockstream, ki se osredotoča na prenašanje institucionalnih podatkov o kakovosti trgov, in veselimo se, da bomo sčasoma razširili naše strateške odnose z Blockstreamom. "

Blockstream bo odgovoren za dejansko zbiranje podatkov iz različnih izmenjav in ga bo predstavil na podoben način kot trenutni tokovi podatkov, ki so prisotni na borzah. Predstavljeni podatki bodo vključevali podatke o cenah v realnem času in zgodovino cen.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...