sreda, 4. april 2018

Zagon Crypto podatkov BitKan v novem financiranju zbral 10 milijonov dolarjev

Zagon kriptovalutnih podatkov, ki temelji na Shenzhenu BitKan je zbral 10 milijonov dolarjev v krogu financiranja serije B.

Glavni vodja je kitajsko finančno podjetje, imenovano Zhongyunhui Capital, z IDG Capital in bitcoin mining velikan Bitmain so tudi prispevali sredstva, je družba povedala v sredo. Bitmain je obstoječi investitor v BitKan, ki je leta 2016 investiral 1,6 milijona dolarjev v zagon.


BitKan je dejal, da bo z novimi sredstvi razširil svoje poslovanje in v okviru svoje obstoječe aplikacije vgradil platformo, imenovano "K site", ki naj bi 20. aprila odprla beta verzijo. Družba načrtuje tudi odprtje pisarn v Hongkongu, Singapurju in Tokio kot del svojih načrtov širitve.


Nova storitev je predvidena kot plačljiva platforma, ki deli vsebino, ki jo ustvarijo uporabniki, uporabniki pa plačajo za dostop do tega gradiva z načrtovanim žetonom KAN za zagon.


BitKan je novo platformo imenoval kot potisk za kakovostnejšo vsebino, kot so naložbene strategije za kitajski trg kriptovalut, kot odziv na okolje, za katerega je zagon dejal, da se napaja s "ponarejenimi ICO papirji in prevarami".


"Brezplačna vsebina lahko privabi le oglede strani, vendar pa lahko s postavitvijo plačnega zidu znatno izboljšate kakovost vsebine," je pojasnil izvršni direktor Yu Fang.


Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2012, je prvotno začelo s platformo za trgovanje z vrednostnimi papirji brez posredništva (OTC), ki je prav tako zagotovila podatke o ceni kriptovalut in rudarjenju ter storitve spletne denarnice.


Finančna sredstva označujejo najnovejša prizadevanja podjetja po iskanju novih prihodkov po zaprtju svoje OTC platforme po tem, ko je kitajska vlada lomila začetne ponudbe kovancev in domačih trgovinskih storitev lani.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...