torek, 10. april 2018

Čile uporablja Ethereumov Blockchain za sledenje energetskih podatkov

Čile bo uporabil ethereumov blockchain kot način za beleženje statistike energetskega sektorja, je napovedala vlada v četrtek.

Nacionalna komisija za energijo, ki je del ministrstva za energijo v državi, je dejala, da bo javni Ethereum ledger poskrbel za "povečanje ravni varnosti, integritete, sledljivosti in zaupanja v informacije, ki so na voljo javnosti", glede na izjavo.


Komisija je še posebej zaskrbljena, da se lahko v njene podatkovne zbirke vdira in z njimi manipulira. Pristop na osnovi ethereja predstavlja alternativno metodo za shranjevanje podatkov, saj distribucija zapisov med velikimi vozlišči pomaga odpraviti to skrb.


Komisija je začela z beleženjem nekaterih podatkov na blockchaini, vključno s podatki o nameščeni proizvodnji električne energije, povprečnih tržnih cenah, mejnih stroškov, cenah ogljikovodikov in skladnosti z zakoni, ki zahtevajo, da so obnovljivi viri za določen delež proizvodnje električne energije.


Po tej prvi fazi projekta, znanem kot "Energia Abierta" ali "Open Energy", bo Komisija študirala rezultate in jih posredovala drugim podjetjem in vladnim organom v tem sektorju.


Susana Jimenez, čilska ministrica za energijo, je v izjavi dejala:

    
"Zanimamo se, da bi to tehnologijo uporabljali s konceptualne ravni na konkreten primer, saj razumemo, da strokovnjaki iz svetovnega razreda najbolj razburjajo tehnologijo zadnjega desetletja in da je to lahko del vsakodnevnega življenja v naslednjih nekaj letih. "


Odločitev komisije za uporabo odprtega blockchaina, kot je ethereum, v nasprotju s tako imenovano dovoljeno mrežo, izstopajo. V izjavi je bilo pojasnjeno, da imajo "stotine tisoč strežnikov", ki potrjujejo podatke, kar je bolj zanesljivo in težko spremeniti.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...