sreda, 6. junij 2018

Belgijska vlada je ustanovila spletno mesto, ki bo seznanila Crypto vlagatelja o goljufijah

Belgijska vlada podpira spletno stran, ki skuša opozoriti vlagatelje kriptovalut o znakih morebitne goljufije.

Nova spletna stran z naslovom "Too Good to Be True" delno vodi belgijsko zvezno gospodarstvo javnih služb in organ za finančne storitve in trge. Če rečemo, da so kripto sredstva "hype of the year", spletno mesto opozarja, da se lahko ti žetoni uporabljajo za nezakonite namene, vključno z "prevarami, trgovanje z drogami, terorizmom ali kakršnimi koli drugimi kriminalnimi dejavnostmi", ker so zelo enostavni za razvoj.


Kot tako spletno mesto svetuje, da mora vsakdo, ki razmišlja o financiranju prodaje žetonov, raziskati ljudi, ki stojijo za projektom se izogibati skupni rabi kakršnih koli osebnih podatkov prosi za jasne informacije o projektu in bodite previdni, če projekt obljublja velike donose.
 

Kripto goljufije " se pogosto zdijo zanesljive" v skladu s spletno stranjo vendar lahko še vedno pretentajo potencialne vlagatelje.

Pojasnilo je:

    
"Trčenje s kripto kovanci je lahko v različnih oblikah. Goljufi poskušajo potrošnike ujeti na različne načine. Bodite previdni, ko plačate na spletu s kriptovalutami, vlagate v športne stave s kripto kovanci in s platformami za naložbe v kripto kovance."


Poleg tega spletno mesto vključuje spletno preverjanje na domači strani. Spletno mesto trdi, da lahko ugotovi ali je spletno mesto goljufija čeprav ugotavlja, da razvijalci "niso odgovorni za morebitne napake v sistemu."


Nadzorna služba dodaja, da morajo organizacije imeti licenco za delovanje na belgijskih finančnih trgih. Nekatera spletna mesta morda ne bodo prikazana, kljub temu, da nimajo licence, del baze spletnega mesta pa bo naseljen s spletnimi mesti o katerih so poročali uporabniki.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...