ponedeljek, 4. junij 2018

Kitajska državna TV: Blockchain je '10 krat bolj dragocen kot internet '

Kitajska centralna televizija (CCTV), primarna državna izdajateljica televizije je dejala, da je ekonomska vrednost blockchaina "10-krat večja kot pri internetu."

V segmentu, imenovanem »Dialogue«, ki je v nedeljo zvečer potekal preko finančnega kanala postaje, je CCTV gostitelj Chen Weihong predstavil uvodno razpravo, ki je bila prvič namenjena izobraževanju široke publike o konceptu, potencialih in tveganjih blockchain tehnologije. 

 
V pogovoru so našteti tudi vidni podatki iz industrije blockchaina v zasebnem in javnem sektorju, med njimi Don Tapscott, znani avtor »Blockchain Revolution«.


Drugi govorniki so bili Chen Lei, izvršni direktor cloud omrežja velikana Xunlei, in Zhang Shoucheng, profesor fizike na Univerzi Stanford in ustanovitelj družbe Danhua Capital, podjetja tveganega kapitala, ki vlaga v blockchain tehnologijo.


Najpomembneje, po tem, ko sta Tapscott in Chen začela razpravo z razlago osnovnega pojma tehnologije blockchain in distributed ledger, gostiteljica je še naprej predlagala, da je blockchain druga faza interneta in da je vrednost 10-krat večja od predhodnika.


Na to temo je Zhang komentiral:

    
"Čeprav resnična vrednost interneta združuje posamezne informacije na enem mestu, kar pravzaprav pomeni Google in Facebook, zdaj vstopamo v obdobje, ko se informacije decentralizirajo, tako da lahko posamezniki posedujejo svoje posamezne podatke. In to je resnična vrednost blockchain delov, zaradi česar je vznemirljivo. "


Po tej razpravi, da je bil program v delih kritičen do nastajajoče tehnologije in tema začetnih ponudb kovancev (ICO) ni pobegnila pogovoru.


S povzetkom nekaterih običajnih marketinških sloganov, ki so jih uporabile morebitne goljufive ICO-jev, in z vsakim govornikom, da bi jih pojasnili za široko bazo gledalcev postaje, je program znova pokazal stalno prizadevanje postaje za nadzor kriptovalutnih projektov na Kitajskem.


Prejšnji teden je CCTV razkril domače dejavnosti prodaje žetonov, ki so še vedno "neobvladljivi", kljub prepovedi ICO-jev v državi leta 2017.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...