sreda, 30. maj 2018

Nova programska oprema Zcash je nastavila fazo za nadgradnjo "Sapling"

Razvojna skupina zcash kriptovalute je izdala novo programsko opremo, ki vsebuje podporne elemente načrtovane nadgradnje sistema Sapling, ki bo potekala kasneje letos.

Sapling ni prvi hard Fork za zcash na obzorju - to je Overwinter, ki je predviden za konec junija letos - vendar posodobitev 1.1.1 postavlja prvotna soglasna pravila, saj pripravlja preizkusni testni sistem, ki temelji na Saplingu, v skladu z izdanimi papirji, objavljenimi v sredo.


Skupina Zcash je najprej objavila podrobnosti o Saplingu v februarju lanskega leta, ki je namenjena pospeševanju transakcij v omrežju, kot je bilo predhodno sporočeno.


Kaj manjka je aktivacijski "block height" - v bistvu je natančen transakcijski block, na katerem začne veljati Sapling hard fork - in glede na razvijalce bo to vključeno v prihodnjo posodobitev.


"Kot opomnik, ker Sapling activation height še ni določen za Mainnet, bo različica 1.1.1 enako ravnala enako kot različice izdane pred tem
tudi po prihodnjem aktiviranju sistema Sapling v omrežje. Nadgradnja iz 1.1.1 bo potrebna sledite posodobitvi omrežja Sapling na mainnetu, "pojasnjuje spletnsa objava.

Kot je predhodno poročal CoinDesk, je nadgradnja Overwinter naslednji mesec delno nameščena kot način kako postaviti temelje za prihodnje hard forke - postopek, ki je sprožil
kontroverznost za druge protokole blockchain, in sicer bitcoin - da se izvajajo na zcashu.

"Namen tega je pridobiti prakso v zvezi z nadgradnjo omrežja," je dejal Zooko Wilcox, soustanovitelj in izvršni direktor podjetja Zerocoin Electric Coin Company, ki razvija omrežje.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...