sreda, 30. maj 2018

Ethereum Classic trdi, da je blockchain Fork uspešen

Ethereum classic je odstranil svojo tako imenovano "težko bombo".

Koda je bila oblikovana tako, da se je sčasoma povečala težava rudarjenja njegovega blockchaina, ki je bila značilnost prvotne ethereum codebase (ki se je kasneje razdelila v ethereum classic in ethereum) leta 2016. Uspešna nadgradnja omrežja je potekala v 5.900.000 blockih glede na razpoložljive omrežne podatke in izjave razvijalcev, vključenih v projekt.


Čeprav je težko določiti natančne odstotke glede na to, koliko vozlišč je posodobilo svojo programsko opremo (zaradi pomanjkanja razpoložljivih orodij), so razvijalci, ki so bili vključeni v projekt so povedali za CoinDesk, da so večina izmenjalnih vozlišč in rudarskih baz poročali o posodobitvi svoje programske opreme že pred Forkom.


V urah takoj po Forku ni bilo nobenih znakov škodljivih učinkov ali napak. Pričakuje se, da bo nadgradnja zmanjšala čas, potreben za ustvarjanje blocka.


Kot taka nadgradnja postavlja tako tehnično kot ideološko razdaljo med ethereum classic in ethereum blockchainom.


Čeprav ethereum skupnost ostaja zavezana k prehodu na konsenzacijski sistem z dokazi, je klasična skupnost ethereum izvolila, da še naprej uporablja dokazilo o delu, kot navajajo člani, različne načine za doseganje soglasja glede validacije blockov, najboljše se upira centralizaciji.


Natančneje, zagovorniki trdijo, da sistemi dokazov o delovanju zahtevajo, da njihovi potrjevalci (rudarji) nenehno vlagajo v strojno opremo in zato v blockchain  industrijo.


Razprava o Forkih se je začela že leta 2016, zaradi obsežnih razprav pa se pričakuje, da nadgradnja ne bo sporna ali zapletena.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...