ponedeljek, 27. avgust 2018

Singapurska borzna izmenjevalnica uvaja Blockchain za hitrejše poravnave

Singapurska borza sodeluje z monetarno oblastjo Singapurja (MAS), de facto centralno banko države, da bi izkoristila blockchain v prizadevanjih za izboljšanje učinkovitosti poravnav z vrednostnimi papirji.

Singapurska borza (SGX) je v petek sporočila, da je sodelovanje namenjeno povečanju zmogljivosti države proti plačilu (DvP), tako da je sposobna avtomatizirati transakcije s pametnimi pogodbami, ki temeljijo na blockchainu. DvP je postopek poravnave, ki zagotavlja, da se transakcije izvedejo šele po prejemu ustreznih plačil.

Kreditna tehnološka podpora je seznam znanih podjetij, kot je Nasdaq in strokovna služba podjetja Deloitte, kot tudi blockchain zagon Anquan, v skladu z napovedjo.

Cilj je razviti distributirano omrežje, kjer lahko finančne institucije in vlagatelji opravljajo transakcije z vrednostnimi papirji, ki so bili pretvorjeni v digitalne žetone preko različnih blockchain-platform.

Partnerji so povedali, da bo tehnologija zasnovana na odprtokodni programski opremi, ki je posledica najnovejšega razvoja projekta Ubin, ki ga je MAS v letu 2016 parafirala s testiranjem medbančnih transakcij prek porazdeljene tehnologije.

Podrobno poročilo o prepoznavanju in preučitvi ključnih premislekov bo objavljeno do novembra, glede na objavo.

Tinku Gupta, vodja projektov in vodja tehnologije SGX, je dejal v izjavi:

"Ta pobuda bo uvedla blockchain tehnologijo za učinkovito povezavo prenosa sredstev in prenosa vrednostnih papirjev, s čimer bi se izognili tveganju kupcev in prodajalcev v procesu DvP."

SGX ni edina platforma za trgovanje z vrednostnimi papirji, ki se obrača na blockchain za potencialno hitrejše poravnave vrednostnih papirjev.

Trenutno se tudi Avstralska borza vrednostnih papirjev giblje proti zamenjavi obstoječega sistema poravnave, ki je bil zgrajen z digitalnim zakupom Digital Asset Holdings za katerega pričakujejo, da bo leta 2020 začel delovati.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...