četrtek, 28. marec 2019

Kraken izboljšal varnost z Enforced 2FA in Dedicated Lab

Kriptovalutna izmenjava Kraken je uvedla dve novi pobudi, namenjeni izboljšanju varnosti odjemalcev in industrije.

Prvič, nedavno imenovani glavni varnostni uradnik podjetja Nicholas Percoco je v torek na blogu objavil, da je izmenjava začela obvezno preverjanje pristnosti v dveh faktorjih (2FA).

Kraken je imel 2FA kot možnost za uporabnike od njegove uvedbe v septembru 2013, zdaj pa bodo pozvani, da omogočijo funkcijo ob njihovi naslednji prijavi, je povedal Percoco in dodal, da so spodnje možnosti za trenutno 2FA Google Authenticator in YubiKey.

Drugič, borza je oblikovala Varnostne laboratorije Kraken, katerih cilj je izboljšati varnost svojih lastnih izdelkov in celotnega ekosistema kriptovalut z izvajanjem raziskav ranljivosti izdelkov drugih proizvajalcev, kot so denimo denarnice strojne in programske opreme.

Percoco je dejal, da je njegova vizija za Kraken "razširiti močne, vodilne varnostne ustanove" in uporabiti napredne varnostne izdelke, kot so obveščevalne informacije o nevarnostih, analitiki vedenja in tehnike kontradiktornih prevar, ter jih vključiti v sedanje in prihodnje izdelke borze.

CSO je nadalje dejal, da se bo Kraken v bližnji prihodnosti še naprej razvijal z drugimi varnostnimi izboljšavami. Skupina za upravljanje izdelkov borze bo s svojim načrtom za varnostne funkcije zagotovila „stalno izboljševanje v letu 2020 in naprej“.

»Čeprav ta načrt ni objavljen, boste slišali o varnostnih izboljšavah in nadgradnjah, ko bodo objavljeni in vam bodo na voljo,« je dejal Percoco. »Kot večina funkcij, podobnih funkciji 2FA, jim morate omogočiti, da izkoristijo dodatno varnost, zato vas prosimo, da ukrepate, ko vas to pozove.«

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...