torek, 28. november 2017

BBVA Blockchain Pilot skrajša čas za mednarodne trgovske transakcije

Španski bančni gigant BBVA je uspešno pilotiral rešitev blockchaina za brezpapirne trgovinske transakcije med Evropo in Latinsko Ameriko.

Pilot bloka, zgrajen na platformi Waves, je bil izveden za avtomatiziranje elektronske predložitve dokumentov za dejansko prodajo transakcij med Mehiko in Španijo, da bi pospešili čas, potreben za pošiljanje, preverjanje in odobritev čezmejnih dejavnosti, tiska stanja sproščanja.


V preskušanju je bil čas, potreben za preverjanje dokumenta, zmanjšan od 7 do 10 dni na 2,5 ure.Po besedah ​​Patxi Fernándeza de Trocóniza, vodje globalne trgovine pri BBVA, pilotski blok označuje "preskok" za učinkovite mednarodne trgovinske transakcije.


Izjavil je:

    
"Čas, potreben za upravljanje dokumentacije, je bil zmanjšan na proces, ki je trajal le nekaj ur, v katerem so se vse stranke - banke, uvozniki in izvozniki - nenehno zavedale statusa dokumentov."


Plačilo transakcije je bilo opravljeno z akreditivom za prevoz 25 ton zamrznjenega tuna, ki ga je družba iz Barcelone kupila v Mehiki.


Uporaba blažilca za zunanjo trgovino omogoča oblikovanje "varnega in digitalnega okolja ... kot temeljev za globalni trg zunanje trgovine", pravi vodja strategije BBVA Bancomer Corporate Banking Jorge Zebadúa.


Blockchain pilot je del prizadevanj BBVA za digitalizacijo vidikov financiranja z uporabo nastajajočih tehnologij, kot je blockchain.


Banka že nekaj časa preiskuje tehnologijo blockchain in je marca letos vstopila v konzorcij blokov Hyperledger, ki se je pridružila 100-kratnim zagonskim podjetjem in podjetjem, ki so že sodelovali v projektu, usmerjenem v podjetja.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...