ponedeljek, 29. januar 2018

NIST izdal poročilo o blokchainu za poslovne začetnike

Nacionalni inštitut za standarde in tehnologijo, ki ni regulatorna agencija ameriškega ministrstva , je objavil pregled tehnologije blockchain, katere namen je pojasniti osrednje značilnosti tehnologije, njene omejitve in pogoste napačne predstavitve.

Dokument cilja začetnike, blockchaina, zlasti organizacije, ki razmišljajo o sprejemanju tehnologije, in tiste, ki poskušajo presegati "hype", ki obkroža blockchain. Avtorji opozarjajo bralce, da podjetja pogosto zamegljujejo nove tehnologije, vendar morajo biti prepričani, da je blockchain primeren za njihovo delovanje pred vstopom.

"Vodje IT podjetja morajo biti sposobni povedati, razumemo to in nato lahko trdimo, ali ga mora podjetje uporabiti na podlagi tega jasnega razumevanja", je dejal Dylan Yaga, računalniški znanstvenik in en avtor poročila .

V poročilu so opredeljena najpogostejša napačna predstavljanja o blockchainu, ki se nanašajo na nadzor, upravljanje s identitetami in zaupanje, saj pojasnjuje, da čeprav je blockchain decentraliziran in nobena centralna institucija ne nadzoruje, razvijalci kot ustvarjalci in vzdrževalci sistema izvajajo določeno raven nadzorovanja blockchaina.

Tudi blokocin nima nadzora nad ravnanjem uporabnikov in ima le pooblastilo za izvajanje "pravil in specifikacij transakcij". Ljudje, pravi časopis, pogosto pomotoma mislijo, da blokovna linija predstavlja način dodeljevanja identitet v realnem svetu tistim, ki so povezani z zasebnimi ključi.

Avtorji prav tako opozarjajo, da obstaja napačno prepričanje, da so blockchain sistemi brezvestni in reči moramo, da je dejansko veliko zaupanja v tehnologijo, razvijalce in uporabniško sodelovanje potrebno za delovanje blockchaina.

Kar zadeva omejitve sistema, NIST navaja, da je ogromna količina energije in pasovne širine, ki je potrebna za pogon blockchaina problematična. V nadaljevanju je bilo povedano, ker morajo uporabniki upravljati lastne zasebne ključe, pri izgubi ključa pride do večjih tveganj kot izguba uporabniškega imena ali gesla na centraliziranih platformah.

Poročilo je odprto za javna mnenja do 23. februarja.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...