torek, 30. januar 2018

WEF preizkuša Blockchain v ponudbi za povečanje varnosti potovanja z letalom

Svetovni gospodarski forum (WEF) s kanadskimi in nizozemskimi vladami sodeluje pri pilotiranju projekta digitalne identitete, ki se osredotoča na blockchain.

Pobuda za Digitalno identiteto je namenjena uporabi tehnologij, kot so blockchain in biometrije, da bi izboljšali varnost pri mednarodnem letalskem potovanju. Prototip, ki je bil razvit v sodelovanju s podjetjem Accenture, je bil predstavljen na svetovnem gospodarskem forumu v Davosu prejšnji teden.

Ideja koncepta je zagotoviti potnikom večji nadzor nad njihovimi identifikacijskimi informacijami, tako da odpravi potrebo po centralni bazi podatkov. Namesto tega bi se potniki oprli na "distribuiran Ledger, ki temelji na dovoljenjih", kar bi omogočilo prenos informacij o potovalnem ozadju in na primer, kje so bili.

WEF trdi, da bi uporaba Ledgerja, če bi bila v celoti uresničena, "omogočila predhodno preverjanje in olajšala izpolnjevanja znanih potnikov čez mejo". Istočasno bi to lahko osvobodilo sredstva za druge namene.

Po navedbah skupine se do leta 2013 pričakuje, da se bo število potnikov, ki potujejo - mednarodno potovanje povzpelo na 1,8 milijarde ljudi, na podlagi številk, ki jih je navedel WEF - temelji na potrebi po učinkovitejših postopkih.

John Moavenzadeh, član izvršnega odbora WEF, je v izjavi navedel:

"S potniki, ki po lastni presoji zagotavljajo dostop do preverjenih osebnih biometričnih, biografskih in zgodovinskih podatkov o potovanju, lahko organom pomagajo, da vnaprej izvedejo ocene tveganja in predhodno preverjanje: v bistvu preverjajo svojo identiteto in zagotavljajo varno in nemoteno gibanje skozi celotno potovanje z uporabo biometričnega prepoznavanja tehnologije. "

Po poročilu, ki povzema projekt, še ni bilo odločeno, ali bodo osebni podatki neposredno shranjeni na blockchain.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...