četrtek, 1. februar 2018

FedEx se premika naprej z blockchain logističnimi načrti

Globalni dostavljalni gigant FedEx je začel prizadevat vključitev platform, ki temeljijo na blockchainu, v svoje vsakodnevne operacije, tako da se je pridružil Blockchain in Transport Alliance (BiTA)

Freightwaves, novinarska organizacija za prevoz tovora, je poročala, da je FedEx začel razvijati niz industrijskih standardov za uporabo blockchaina v okviru programa BiTA. Podjetje, ki se je pridružilo organizaciji kot ustanovni član, je že začelo preizkušati nekatere blockchain-platforme.

FedEx, ki je del odbora za standarde BiTA, je začel pilotni program, ki je uporablja blockchain za shranjevanje podatkov za reševanje sporov, je dejal podpredsednik za strateško načrtovanje in analizo Dale Chrystie. Projekt upa, da bo ugotovil, kateri podatki bodo potrebni za Ledger, da bi olajšali spore med strankami, ki pošiljajo in prejemajo blago prek FedEx-a.

Dostavljalni velikan želi uporabiti tudi blockchain za shranjevanje svojih zapisov, je dejal:

"V našem sistemu imamo na milijone zapisov na dan, in mislimo, da je blockchain kot varna skrbniška veriga, ki bi lahko spremenila logistično industrijo. Verjamemo, da ima v tem prostoru veliko obljub in na ta način zelo racionalno izmenjavo vseh podatkov. "

Podobno je višji podpredsednik FedEx-a za IT Kevin Humphries povedal Freightwaves, da bi blockchain platforme strankam omogočile učinkovitejše sledenje paketov, ne le, če so v posesti FedExa, temveč tudi pred in po tem, ko jih korporacija dvigne.

Medtem ko je FedEx opisal le nekaj možnih primerov uporabe, je Humphries dejal, da je "upal, da bo blockchain imel veliko primerov uporabe".

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...