petek, 6. april 2018

Španske davčne oblasti iščejo Crypto uporabniška imena in bančne račune

Španski davčni organi so poslali prošnje za informacije o vlagateljih kriptovalut za več kot 60 družb, je vir v davčni agenciji države potrdil CoinDesk po poročilih v lokalnih medijih.

Po navedbah vira so oblasti vzpostavile stik s 16 bankami, približno 12 kriptovalutnimi izmenjavami in podjetji, ki upravljajo kriptovalutne bankomate in več kot 40 podjetij, ki sprejemajo plačila na spletu za kriptovalutno plačevanje.


Agencija išče podrobne informacije o transakcijah kriptovalut in strank, ki sodelujejo pri njihovem izvrševanju. Zahtevani podatki vključujejo identitete strank podjetja, bančni račun in podatke o kreditnih karticah ter zneske in menjalne tečaje, ki so vključeni v transakcije.


Vir davčne agencije je zahtevke za podatke opisal kot uvod v morebitne bolj formalne preiskave in spremljanje, pri čemer dodaja, da agencija že izvaja analize o domači uporabi kriptovalut.


Novice prihajajo ob povečanem zanimanju med globalnimi davčnimi agencijami kriptovalut, ki sledijo zvišanju trga na več kot 800 milijard USD v prvem četrtletju leta 2018.


Poleg tega v Španiji novice spremljajo prizadevanja finančnega ministrstva, v katerem se davčna agencija obrne na bitcoin in druge kriptovalute v uradnem biltenu, objavljenem marca. V tistem času so vladni uradniki skušali povezati tehnologijo z organiziranim kriminalom in pozvati k večjemu nadzoru.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...