četrtek, 9. november 2017

CEO Citigroup: Bitcoin-ova grožnja bo dvignila raven državnih kriptovalut

CEO Citigroup Michael Corbat je napovedal, da bodo digitalne valute, ki jih sponzorira država, nastale zaradi grožnje, ki jo predstavlja bitcoin.

V intervjuju z Bloombergom na vrhu v New Yorku včeraj, Corbat je dejal, da kriptovalute predstavljajo "resnično zadostno grožnjo" finančnemu sistemu in da vlade ne bodo prekinile svojih zmogljivosti glede podatkov, pobiranja davkov, pranja denarja in znanja, vaše stranke (KYC) "rahlo".Nadaljeval je:

    
"Verjetno je, da bomo videli, da vlade uvedejo, ne kriptovalute - mislim, da so kriptovalute slabe za to, ampak so digitalna valuta."


Medtem ko je spodbudil ljudi, naj gredo ven in poskusijo uporabljati kriptovalute, ki so mu rekli, da so še vedno "precej grozljive", je Corbat trdil, da ima tehnologija, ki temelji na blockchainu, "potencial" in da je ni treba zavrniti.


Citi že preiskuje lastno kriptovaluto, ki se imenuje citicoin, katerega namen je preprečiti trenje pri čezmejnih deviznih transakcijah. Finančna skupina sodeluje tudi z Nasdaq-om pri uporabi blokovne tehnologije za trgovanje z zasebnimi delnicami.


Komentarji Corbata so prišli kmalu potem, ko je direktor Goldman Sachsa Lloyd Blankfein dejal, da je v "dvomu" glede bitcoina, ampak je odprt za njegov potencial.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...