sreda, 24. januar 2018

EU komisar bo gostil "visoko raven" Crypto okroglo mizo

Komisar Evropske unije načrtuje srečanje zainteresiranih strani javnega in zasebnega sektorja, da bi razpravljali o vplivu kriptovalut na centralne banke.

V uvodnih izjavah na novinarski konferenci Sveta za ekonomske in finančne zadeve (ECOFIN) je Valdis Dombrovskis, podpredsednik za evro in socialni dialog, dejal, da namerava razpravljati o tej temi s še eno skupino imenovanih uradnikov in predstavnikov iz zasebnega sektorja. Dombrovskis je dejal:

"Kriptovalute imajo lahko posledice za številna druga področja, tudi za centralne banke. Zato nameravam zelo kratko združiti ključne organe in zasebni sektor na okrogli mizi na visoki ravni, da bi ocenili dolgoročnejše razmere, ki presegajo trenutne tržne trende."

Več držav ima ali opravlja raziskave o zamisli o digitalni valuti, izdani centralni banki, vključno s centralnimi bankami iz U.K., Indije in Kanade.

Vendar pa je bila potencialna vključitev centralnih bank v kriptovalute prejeta z mešanimi reakcijami. Medtem ko nekateri napovedujejo, da bodo centralne banke kupile kriptovalute, da bi povečale svoje devizne rezerve, drugi trdijo, da so cilji bankirjev in kupcev kriptokutnosti preveč razdrobljeni, da se centralne banke vključijo izven regulativnih ukrepov.

Medtem ko je še vedno videti, kje bodo potekale takšne razprave, vloga Dombrovskisa v strukturni reformi EU in regulaciji finančnih trgov signalizira, da bi ti pogovori lahko vodili do nadaljnjega ureditvenega ukrepanja.

Med tiskarjem je Dombrovskis ponovno poudaril interes EU za sprejetje blckchain tehnologije, kot tudi njen namen, da prevzame agresivni regulativni pristop k kriptovalutam, da bi omejili "nezakonito ravnanje".

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...