petek, 3. november 2017

Goldman Sachs CEO Lloyd Blankfein: Odprt sem za Bitcoin

Direktor podjetja Goldman Sachs Lloyd Blankfein pravi, da nima dobrega občutka glede bitcoina, ampak je odprt za to.
 
 V intervjuju z Bloombergom na forumu Goldman Sachs o trajnostnem financiranju inovacij v New Yorku je glavni izvršni direktor dejal, da ima "stopnjo neudobnosti" nad bitcoinom, kot ga ima z vsemi novimi stvarmi. Njegove pripombe so odgovorile na vprašanja o svojih občutkih nad bitcoinovimi terminskimi pogodbami, kot je nedavno predlagala skupina CME.

 Kot je dejal Blankfein, navajal nove razvojne tehnologije, kot so mobilni telefoni, "sem se v preteklih letih naučil, da je veliko stvari v katere nisem imel zaupanja uspelo ."

 Govoril je o prihodnosti bitcoinov, in dodal:
    "Mogoče v novem svetu, nekaj dobi podporo s konsenzom ... Če bi šli v prihodnost Bitcoin je bil uspešen, bi lahko razložil, kako deluje naravni razvoj denarja."

 Komentarji šefa banke so se prejšnji mesec pojavili na njegovem računu Twitter, v katerem Blankfein še vedno razmišlja o bitcoinu in da ga ne "podpira ali zavrača". Komentar je bil v nasprotju s tistim, ki ga je imel njegov nasprotnik pri JPMorgan Chaseu, izvršni direktor Jamin Dimon, ki je dejal, da je bitcoin "prevara".Na zaključni opombi je Blankfein dejal, da nima naložb v kriptovalutah.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...