petek, 31. avgust 2018

Yahoo finance zdaj omogoča trgovanje z 4 kriptovalutami v svoji aplikaciji iOS

Yahoo Finance, ena od največjih svetovnih spletnih mest za novice o ponudbah borznih indeksov v realnem času in tržne informacije je dodala novo funkcijo, ki omogoča trgovanje s kriptovalutami na svoji platformi.

Glede na objavo v spletnem dnevniku v četrtek je družba omogočila funkcijo v svoji mobilni aplikaciji iOS, ki zdaj podpira trgovanje z 4 kriptovalutami: bitcoin, ethereum, litecoin in dogecoin.

Obvestilo je prišlo ob različnih spletnih objavah včeraj kar kaže, da je storitev na voljo tudi na namizju različice Yahoo Finance.

Ta funkcija trenutno ni vidna v brskalnikih za namizne računalnike, vendar so Yahoo Finance v sporočilu povedali da bodo v prihodnosti razširil storitev na Android, namizne in mobilne spletne platforme.

Podjetje je dodalo novo funkcijo prek partnerstva z TradeIt platformo, ki se združuje s posredniškimi storitvami, da deluje kot središče za trgovanje s finančnimi sredstvi.

Medtem ko Yahoo Finance ni ponujal podrobnosti, na katerih borzno platformo je iOS aplikacija povezana s kripto trgovanjem, TradeIt sodeluje z ameriško kripto izmenjavo Coinbase v skladu z izjavo lani.

Pravzaprav je spletno mesto z novicami začelo s partnerstvom TradeIt septembra 2017, da uporabnikom omogoča, da v trgovini z aplikacijami uporabljajo tradicionalna finančna sredstva. Vendar pa je bila izpostavljenost kriptografom takrat omejena na pregledovanje cen in uspešnost portfolia.

Yahoo Finance je najprej začel spremljati ceno bitcoina v letu 2014, kot je poročal CoinDesk. Lansko leto je družba razširila svojo storitev sledenja cen, ki pokriva več kot 100 kriptovalut na vseh svojih platformah po vsem svetu.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...