sreda, 26. september 2018

SBI Ripple Asia dobil plačilno licenco za Blockchain denarno aplikacijo

Skupno podjetje med SBI Holdings in Ripple je naredilo korak bližje uvedbi aplikacije za plačila, ki temelji na blockchainu, za potrošnike.

SBI Ripple Asia je v sredo sporočil, da je v pisarni ministrstva za finance Japonske zaključil registracijo kot pooblaščeni zastopnik za ravnanje z elektronskimi plačili.

Premakne se regulatorna pot za SBI Ripple Asia, da bi lahko uvedla svojo aplikacijo za plačila MoneyTap - one, ki je namenjeno olajševanju prenosov denarnih sredstev za uporabnike na drobno prek omrežja DLT.

Po mnenju Japonske agencije za finančne storitve (FSA) mora biti vsak subjekt, ki želi delovati kot zastopnik za elektronska plačila z uporabo odprtih API-jev bank, registriran pri lokalnih finančnih birojih. Ta zakonska zahteva je začela veljati 1. junija letos je povedal FSA v sporočilu maja.

SBI Ripple Asia je pojasnil da, ker MoneyTap uporablja osnovno tehnologijo kot osnovno tehnologijo in se povezuje z odprtimi API-ji med sodelujočimi domačimi finančnimi institucijami, spada v to regulativno kategorijo kot agent za transakcije tretjih strank.

CoinDesk je marca poročal, da je SBI Ripple Asia razkril svoj načrt za uvedbo aplikacije za plačila, ki temelji na blockchainu za japonske potrošnike treh domačih bank s ciljem, da se bo sčasoma razširila na več kot 60 finančnih institucij.

Takashi Okita, izvršni direktor SBI Ripple Asia, je prejšnji mesec dejal, da podjetje zdaj išče uradno ponudbo storitev jeseni in dodal, da bo aplikacija na voljo na obeh napravah iOS in Android.

Novice tudi sledijo poročilu v torek, da skupina SBI trenutno preizkuša svoj lastni kripto žeton, ki temelji na DLT, imenovani "S coin", s ciljem povečati učinkovitost plačil na drobno na mobilnih napravah.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...