sreda, 28. februar 2018

Goldman Sachs: Crypto centralne banke bi lahko bile "neverjetno uporabne"

Vodja podjetja Goldman Sachs meni, da bi lahko kriptovalute - vsaj tiste, ki bi jih lahko nekega dne ustvarile centralne banke bile - "neverjetno koristne"

.Sharmin Mossavar-Rahmani, glavna investicijska uradnica Goldmanove enote za upravljanje s premoženjem, je v intervjuju, ki je bil objavljen v torek, razpravljala s podjetjem Business Insider. Med pogovorom je Rahmani menila "mislimo, da so kriptovalute v trenutnem formatu, kar pomeni, da so v trenutni inkarnaciji v balonu."

"Cene bitcoina so astronomske, nato pa primerjamo to z etrom, eter pa je še bolj astronomski," je še dodala. "Jasno je, da ta vrednotenja nimajo smisla za nas."


Vendar pa je Mossavar-Rahmani na temo kriptovalut, podprtega s centralno banko, dosegla bolj pozitiven ton - v nadaljevanju je povedala, da bi bile te bodoče valute bolj koristne kot danes.


"Ali obstaja prostor za digitalno valuto, morda sponzoriran z enim od glavnih centralnih bank, kot je zvezna rezerva? Da. Ampak bi lahko bilo koristno? Bi to lahko zmanjšalo transakcijske stroške?" Da, a ne tiste, "je dejala.


Mossavar-Rahmani je še naprej špekulirala o vplivu, ki ga je označila kot majhen, o potencialnem upadu kriptovalutnega trga na širšem gospodarstvu. Pojasnila je, da je to tako, ker kriptovalute predstavljajo manj kot 1 odstotek svetovnega bruto domačega proizvoda (BDP).


"Torej glede vpliva, bo ga imelo" je dejala. "Obstaja veliko ljudi, ki so vzpostavili različne izmenjave, infrastrukturo, hedge sklade v tem prostoru, zato je očitno, da bodo prizadeti. Vendar je to zelo, zelo majhen del svetovnega BDP."


Goldman Sachs je prejšnji mesec delil poročilo z več podrobnosti o tem področju analize, je dodala.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...