torek, 31. julij 2018

AlphaPoint pomagal zagnati kriptovalutno izmenjavo ki temelji na XRP

Družba AlphaPoint, ki ponuja storitve kriptovalut, je napovedala novo decentralizirano izmenjavo, je podjetje napovedalo v ponedeljek.

DCEX, ki temelji na San Francisco marketu, je uradno odprl registracijo za svojo platformo, čeprav stranke ne bodo mogle začeti trgovati še nekaj tednov. Izmenjevalnik uporablja XRP kot njeno "osnovno valuto", kar pomeni, da so številni njegovi trgovinski pari označeni v tretji največji kriptovaluti po tržni omejitvi, je dejal direktor podjetja AlphaPoint Salil Donde v objavi v spletnem dnevniku.

V svoji objavi DCEX pravi, da bo lahko ponudil skupaj 15 trgovskih parov, vključno z XRP, bitcoin, litecoin, ethereum, ethereum classic, vechain, zcash in stabilen kovanec TrueUSD. Menjava nadalje pravi, da bo v nekaj mesecih dodala neo in ADA, med druge trgovske pare. DCEX ponuja tudi dostop do vseh 10 kovancev, navedenih v indeksu Bloomberg Galaxy Crypto, ki vključujejo monero, EOS in dash.

Izmenjava temelji na distributed ledger-ju AlphaPointa, so sporočili v objavi.

DCEX uporablja XRP kot osnovo za hitro premikanje sredstev z nizkimi transakcijskimi stroški, je zapisal Donde. Natančneje XRP Ledger je zasnovan za hitro izvedbo in poravnavo v nekaj sekundah, kar lahko podjetjem nudi prednost.

Novica je prišla šele mesec in pol po tem, ko je AlphaPoint napovedala, da je v prvem krogu financiranja tveganega kapitala uspešno zbrala 15 milijonov dolarjev. Sredstva so bila zbrana predvsem prek Galaxy Digital trgovske banke s kriptovalutami, ki jo je začel investitor milijarder Mike Novogratz.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...