ponedeljek, 16. julij 2018

American Express meni, da bi blockchain lahko pomagal pri plačevanju

American Express je na lavu za boljše načine dokazovanja kdaj se pojavijo transakcije in nov vložek patenta kaže, da lahko velikan finančnih storitev gleda na blockchain kot del možne rešitve.

V patentni prijavi, ki jo je prejšnji teden izdal Urad ZDA za patente in blagovne znamke, povezave s storitvijo American Express, opisujejo uporabo sistema, ki temelji na blockchainu, da bi prejeli "potrdilo plačila, vključno s količino transakcij in identifikacijo trgovca".

Namen koncepta je dodati temu, kar AmEx imenuje "omejeno" število možnosti za ustvarjanje kakovostnih dokazov, da se plačila zgodijo med trgovci in njihovimi strankami "izven potrdila".

Patent AmEx poudarja vlogo tehnikov pri ohranjanju "podatkov o transakcijah, pogodbenih podatkih, podatkih dokazila o plačilu, identifikacijskih podatkih in / ali drugie informacije po želji", pri čemer bi bila ideja, da bi lahko blockchain mreža - morda javna - služila kot dodaten sloj dokazov za transakcije, ki potekajo v omrežju AmEx.

Kot rezultat, so možne uporabe takega sistema precej raznolike trdi družba.

American Express pravi, da se podatki lahko uporabijo za »odklepanje vrat v hotel, najem ali skupno gospodarstvo z uporabo kartice (npr., Ki je bila uporabljena za plačilo), če poiščejo dokazilo o plačilu na blockchainu«. Poleg tega "se lahko sistem vzpostavi z vzvodom s katerim se kupcu zagotovi dostop do vstopnic (npr. Filmsko gledališče, športni dogodek, koncert itd.)", Itd.

Medtem ko odločitev o tem, ali bo ta blockchain sistem gostil v zasebnem, javnem ali konzorcijskem omrežju ta aplikacija poudarja, kako lahko "javna omrežja izkoristijo kumulativno računalniško moč omrežja za izboljšanje varnosti."

Ta patentna prijava družbe American Express je najnovejša v seriji, ki se je začela že v oktobru lanskega leta, ko je ista podružnica družbe vložila drug patent, ki se nanaša na nagrade strank.

Hitro naprej do danes podjetje je dejansko začelo z začetnimi preskusi s programom Custom Membership Rewards za imetnike kartic, s čimer je izkoristila Hyperledgerjevo tehnologijo blockchaina, s katero je sodelovala lani januarja.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...